Stevijų saldikliai – cukraus alternatyva iš gamtos
Epidemiologiniais tyrimais įrodyta, kad Lietuvoje II tipo diabetu serga apie 5 proc. 35–65 m. amžiaus gyventojų. Tačiau ne visi šie žmonės užregistruoti, nes liga dažnai per vėlai diagnozuojama. Diabetas nustatytas tik 35 proc. visų diabetikų. Todėl dar labai daug šia liga sergančių šalies gyventojų to nežino.
Diabetu sergantys žmonės turi nuolat stebėti gliukozės kiekį kraujyje. Šis matmuo gali stipriai šoktelėti vartojant maisto produktų, kuriuose yra cukraus. Jo alternatyva – nekaloringi saldikliai sudaro galimybę išlaikyti stabilų gliukozės lygį, gerą savijautą, o ilgainiui ir numesti svorio arba bent jau jo nepriaugti. Tai reiškia, kad diabetu sergantys asmenys įgyja daugiau laisvės kontroliuodami savo dietą.
Saldikliai yra skiriami į natūralius ir dirbtinius (sintetinius). Dažniausiai paplitę natūralūs cukraus pakaitalai yra medus, fruktozė, sorbitolis, ksilitolis, stevijos.
„CANDEREL STEVIA“ yra steviolio glikozidų pagrindu sukurtas saldiklis. Steviolio glikozidai išgaunami iš stevijų (Stevia rebaudiana Bertoni). Šie augalai kilę iš Pietų Amerikos ir jau šimtus metų vartojami dėl saldžiųjų sudedamųjų medžiagų ypatybių. Jų pagrindinis skirtumas nuo visų kitų yra visiškas kontraindikacijų nebuvimas: stevijos turi mažai kalorijų, tinka diabetikams, nes nekelia cukraus kiekio.
Produkto ieškokite „Gintarinėje vaistinėje” ir „Eurovaistinėse”.
Saldikliai su stevija puikiai tinka ir įvairiems kepiniams: idėjų galite pasisemti paspaudę ČIA.
https://www.youtube.com/watch?v=OkMC9srWTp4
Projekto partnerio inicijuotas ir parengtas turinys, turinio kontrolė – partnerio rankose.
„Canderel Stevia“ saldiklis
„Canderel Stevia“ saldiklis
„Canderel Stevia“ saldiklis
„Canderel Stevia“ saldiklis